Особливості архітектури системи підтримки прийняття рішень для усунення проблем з транспортним засобом

Автор(и)

  • В. С. Литвинюк Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Ю. С. Антонов Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

На сьогоднішній день ІТ технології міцно пов’язані з усіма сферами нашого життя. Не є виключенням в цьому плані і транспортні засобі та пов’язані з ними сфери діяльності людини [1-2]. Окрім того постійно з’являються нові або вдосконалюються старі види транспортних засобів, наприклад самокати та велосипеди обладнані електричними двигунами та сучасними видами акумуляторів. У випадку виходу з ладу транспортного засобу перед його власником постає питання «викликати відповідну ремонтну службу або проблема така, що швидше та легше її усунити власноруч?». Зрозуміло, що більшості власників може не вистачити знань для діагностики та усунення несправності. Тому розробка програм підтримки прийняття рішень у цьому напрямку є актуальною.
Мета цієї роботи розглянути деякі особливості реалізації такої системи підтримки прийняття рішеь.

Біографії авторів

В. С. Литвинюк , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки»

Ю. С. Антонов , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Посилання

Черненко К.С., Макаров М.В., Антонов Ю.С., Бібліотеки комп'ютерного зору та проблеми керування транспортними засобами. Матеріали наукової конференції професорсько-викладацького складу, наукових працівників і здобувачів наукового ступеня за підсумками науково-дослідної роботи за період 2017–2018 рр. (16–17 травня 2019 р.): у 2-х томах. Том 2. Вінниця: Донецький національний університет імені Василя Стуса, 2019. с. 115-117. URL: http://jpvs.donnu.edu.ua/article/view/7247/7275 (дата звертання: 21.04.2021)

В.С. Литвинюк, Ю.С. Антонов, Розробка системи підтримки прийняття рішень для усунення проблем з транспортним засобом. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених "Прикладні інформаційні технології" (29 квітня 2020 року) - Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса. URL: https://jait.donnu.edu.ua/article/view/8893 (дата звертання: 21.04.2021)

Метод электра. URL: https://naparah.com/intellektualnye-sistemy-prinyatiyareshenij/0804870.html (дата звертання: 21.04.2021)

ELECTRE URL: https://en.m.wikipedia.org/wiki/ELECTRE (дата звертання: 21.04.2021)

Jeremy McPeak. Beginning javascript. Wrox, 2015. 768 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-07-08