Принцип роботи Web API та його застосування

Автор(и)

  • Д.Л. Павлов Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Web API - це інтерфейс програмування застосувань, який дає можливість взаємодіяти з веб-сервером з боку клієнта. Веб-сервер може надавати різні функції через API, такі як: доступ до бази даних, відправка та отримання даних, доступ до ресурсів та інше. Зазвичай Web API надаються у вигляді HTTP-сервісів та можуть використовувати формати передачі даних, такі як JSON або XML.Web API може бути використаний у різних веб-додатках та сервісах, таких як: соціальні мережі, електронна комерція, фінансові додатки, додатки для моніторингу та інше.

Біографії авторів

Д.Л. Павлов , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 3 курсу спеціальності 122 Комп’ютерні науки

Т. В. Січко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.н.т., доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Leonard R., Mike A., Sam R. RESTful Web APIs: 2013р.406c. URL: https://sd.blackball.lv/library/RESTful_Web_APIs_(2013).pdf

Brenda J. Designing Web APIs Building APIs That Developers Love: 2018,232c URL : https://www.academia.edu/43452338/Designing_Web_APIs_BUILDING_APIS_THAT_DEVELOP ERS_LOVE

Sam N. Building Microservices Designing Fine-Grained Systems: 2015 ,280c URL:https://github.com/rootusercop/Free-DevOps-Books1/blob/master/book/Building%20Microservices%20-%20Designing%20FineGrained%20Systems.pdf.

Литвинюк В.С., Січко Т.В. Особливості створення веб-додатків та веб-сайтів за допомогою технології BOOTSTRAP 4. Прикладні інформаційні технології: матеріали всеукр. наук.-практ. конф., м. Вінниця, 2020. С. 111-113.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-18

Номер

Розділ

Секція 2 Алгоритмізація та розробка програмного забезпечення