Роль чисельних методів в машинному навчанні

Автор(и)

  • Д.С. Щербина Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Н. А. Потапова Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Машинне навчання – це один із багатьох підрозділів комп’ютерних наук, який зосереджений на розробці алгоритмів, що дозволять комп’ютеру навчатися на основі самостійно набутих даних та без явного програмування. За останні роки дана сфера стала дуже популярною, і ми використовуємо його в повсякденному житті на постійній основі. Все це стало можливо завдяки неперервному зростанню обчислювальних потужностей і збільшенню доступності великих обсягів даних, що сприяють пришвидшенню роботи комп’ютерів. Головною метою машинного навчання є створення штучного інтелекту, який буде схожим на людський.

Біографії авторів

Д.С. Щербина , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 2 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки»

Н. А. Потапова , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.е.н., доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Кравченко С.М., Гришкун Є.О., Власенко О.В. Методи класифікації машинного навчання з використанням бібліотеки scikit-learn. Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія: технічні науки. 2020. № 3. С. 121-125.

Zabolotnii, S., Warsza, Z. L., & Tkachenko, O. (2018). Polynomial Estimation of Linear Regression Parameters for the Asymmetric PDF of Errors. Automation 2018. Advances in Intelligent Systems and Computing, 743, 758–772. doi:10.1007/978-3- 319-77179-3_75.

Волонтир Л.О., Зелінська О.В., Потапова Н.А., Чіков І.А. Чисельні методи. Навчальний посібник. Вінниця: ВНАУ. 2020. 322 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-21

Номер

Розділ

Секція 4 Технології інтелектуального аналізу даних та прийняття рішень