Використання методів статистичного навчання для вирішення проблем у сфері охорони здоров'я

Автор(и)

  • К.А. Сімон Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Нескородєва Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Статистичне навчання - це галузь штучного інтелекту, що використовує алгоритми для знаходження закономірностей в даних. Одна з областей, в яких статистичне навчання може знайти широке застосування, - це сфера охорони здоров'я.
За допомогою методів статистичного навчання можна покращити діагностику, прогнозування розвитку захворювань, визначення ефективності лікування, виявлення аномалій та інші аспекти охорони здоров'я.

Біографії авторів

К.А. Сімон , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 3 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки»

Т. В. Нескородєва , Донецький національний університет імені Василя Стуса

завідувач кафедри інформаційних технологій

Посилання

Альгамді, М., і Хан, В. (2019). Машинне навчання для охорони здоров’я: огляд, можливості та проблеми. У матеріалах 9-ї міжнародної конференції з хмарних обчислень і великих даних (стор. 82-91). ACM.

Вікхем, Х. (2016). ggplot2: елегантна графіка для аналізу даних. Springer-Verlag Нью-Йорк.

Кун, М. (2019). caret: навчання класифікації та регресії. Пакет R версії 6.0-84.

Леделл Е., Петерсен М. Л. та ван дер Лаан М. Дж. (2016). Обчислювально ефективні довірчі інтервали для перехресно перевіреної області під оцінками кривої ROC. Електронний журнал статистики, 10(1), 1-22.

Harrell Jr, F. E. (2015). Стратегії регресійного моделювання: із застосуванням до лінійних моделей, логістичної регресії та аналізу виживання. Спрингер.

Кун, М., Джонсон, К. (2013). Прикладне прогнозне моделювання. Спрингер.

Ю.С. Хмелівський, Т.В. Нескородєва Аналіз даних для прогнозування серцевої недостатності засобами мови R. Матеріали ІІ всеукраїнської науково-практичної конференції «Комп’ютерні технології обробки даних». Вінниця, Донецький національний університет імені Василя Стуса. С. 57-60. URL: https://jktod.donnu.edu.ua/article/view/11631

В.М. Чернега Т.В. Нескородєва Аналіз факторів, що призводять до серцевосудинних захворювань. Матеріали ІІ всеукраїнської науково-практичної конференції «Комп’ютерні технології обробки даних». Вінниця, Донецький національний університет імені Василя Стуса. С. 60-63. URL: https://jktod.donnu.edu.ua/article/view/11632

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-21

Номер

Розділ

Секція 4 Технології інтелектуального аналізу даних та прийняття рішень