Взаємозв’язок задач оптимізації та задач рекомендаційних системах

Автор(и)

  • В.В. Крохмалюк Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т.В. Нескородєва Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

В сучасному світі, де велика кількість даних доступна на кшталт вебсторінок, соціальних медіа, онлайн-магазинів, виникає потреба в ефективних методах оптимізації та прийнятті рішень. Лінійні задачі оптимізації є потужним інструментом для моделювання та вирішення різноманітних задач, що виникають у різних галузях, включаючи логістику, транспорт, виробництво, фінанси та інші. З іншого боку, рекомендаційні системи є потужним інструментом для аналізу та прогнозування вподобань користувачів та забезпечення персоналізованих рекомендацій.

Біографії авторів

В.В. Крохмалюк , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 1 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» СО Магістр

Т.В. Нескородєва , Донецький національний університет імені Василя Стуса

д.т.н, завідувачка кафедри інформаційних технологій

Посилання

Січко Т.В., Нескородєва Т.В Методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни «Методи оптимізації та дослідження операцій» для студентів СО «Бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальностей 122 «Комп’ютерні науки», 113 «Прикладна математика. Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса. 2020, 104 с.

Нескородєва Т.В., Січко Т.В., Федоров Є.Є., Нескородєва А.Р. Експертні та рекомендаційні системи. Навчальний посібник. 2023, 258 с.

Штовба С.Д. Методи оптимізації в середовищі MatLab. Лабораторний практикум: навчальний посібник. Вінниця: ВДТУ, 2001. 56 с. URL: https://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/2295?show=full

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-20

Номер

Розділ

Секція 4 Технології інтелектуального аналізу даних та прийняття рішень